//


  Предлагаме ви фрагмент от разговор (на Валентин Дишев – от 02.01.2014 г.) с Антон Марваков (управител на книжарниците „Хеликон“ в Благоевград и Кюстендил), за неговите наблюдения върху тенденциите в продажбите на книги през 2013 година:
Бележка: Вглеждането в списъка с най-продаваните книги през 2013 г. във веригата „Хеликон“, направено след интервюто, позволи някои от данните, посочени в него, да бъдат доуточнени – в „топ 25″ по продажби има 6 заглавия на книги от български автори. От тях 3 са на Георги Господинов (става въпрос за продажби от всички жанрове и тематики – от готварска и справочна литература, през самоучители, речници, гуру-откровения и политически „разкрития“, розови романи и блудкави четива, вампирски истории, през „класиката“, „модерната класика“… всичко и всички…)…
На 7-а позиция е „И всичко стана луна“.
На 21-ва позиция е „Невидимите кризи“.
На 25-а позиция е „Физика на тъгата“ (която, помним, се появи „по ръба“ на прехода от 2011-а към 2012-а…)…
Другите три заглавия от български автори: на 17-а позиция е „Сестри Палавееви в бурята на историята“ на Алек Попов, а на 19-а – „Руският съсед“ на Михаил Вешим… а на 23-а позиция е „Българите срещу олигархията. Задкулисието на прехода“…(запис за ArsMedia, част от който ще бъде излъчен и в предаването за литература на БНР – Радио Благоевград „Страници“)


This entry was posted on четвъртък, януари 2nd, 2014 at 10:45 and is filed under Оптики. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.