//
By Дежурен редактор | ноември 25, 2016 - 7:56 pm - Posted in Вестник, Оптики


  Предлагаме ви аудиозапис от интервю (на Валентин Дишев) с Манол Пейков – разказ за три книги и четирима автори…

  Думи за „Ние, удавниците” от Карстен Йенсен (премиера в София – 01.12.2016 г., четвъртък, в Orange center):  За втората книга на Хасан Бласим, преведена на български – „Иракският Христос” (двадесет и втората в поредицата „Кратки разкази завинаги”) и за първата книга преведена на български – „Земя на синовете” (и визуално адаптирана – защото е „графичен роман” – от Кирил Златков) на Gipi (Джан Алфонсо Пачиноти) – книга, публикувана в Италия само преди дни, на 27 октомври:

  Хасан Бласим пристига в България на 13.12.2016 г., на 14-и гостува в Пловдив, на 16-и декември ще гостува на Международния литературен фестивал (в София, НДК, „Мраморното фоайе”).
Gipi пристига на 17.12.2016 г., събота и ще е гост на Международния литературен фестивал, а на 19 декември, понеделник, във „Фотосинтезис” той ще представи вижданията си за настоящето и бъдещето на комикса.

  И накрая – отговорът на въпроса ми „Можем ли най-сетне да спрем да наричаме съобщаването на факт за нов успех на Георги Господинов „самореклама”?” Или „Можем ли накрая да разберем, че всеки негов успех е от огромна полза за българската литература?”:


Запис на разговор по телефона, който ще бъде излъчен и в „Страници“ (предаване за литература на БНР – Радио Благоевград.

This entry was posted on петък, ноември 25th, 2016 at 19:56 and is filed under Вестник, Оптики. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.