//
By Дежурен редактор | декември 19, 2016 - 1:29 am - Posted in Аудиофакти, Вестник, Оптики

  Предлагаме ви фрагменти от аудиозаписа на представянето (състояло се на 17.12.2016 г.) на „Екфразис”, книгата на Георги Гаврилов, предлагаща неговия прочит на пътуването в образите, разказано във втората самостоятелна изложба на Валентин Дишев:

– Встъпителни думи (на В. Дишев)– Част от книгата, прочетена от Георги Гаврилов и Валентин Дишев– Думи (на Георги Гаврилов) в края на представянетоЗапис за АрсМедия, част от който ще бъде излъчен и в Страници“ (предаване за литература на БНР – Радио Благоевград).

This entry was posted on понеделник, декември 19th, 2016 at 01:29 and is filed under Аудиофакти, Вестник, Оптики. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 коментар

  1. декември 18, 2016 @ 23:17


    […]   Всичко е чужд прочит на нещо трето. Наричахме се зрящи, а един с един не виждахме същото. Третото винаги оставаше зад погледа, зад гледката. Сърбеж по кожата, дразнещ ни да докоснем, сърбеж от белег или от друго докосване.   Когато с лявата си длан обхващам дясната, коя е усещащата допира? В някой музей на представите отливка на съвършена китка чака завинаги достигането до нея. Отливка на абсолютната скула, на абсолютния лик, на уроците на анатомията да виждаме едно и също в различните. На света няма две сърца. Не Така се разпада човекът. Но може би – Затова.   Когато в лявата си длан обхващам твоята, пръв от нас усеща погалването онзи, който не го е очаквал. Очакваш ли милувката на мрака?   Извън себе си всеки е нечий екфразис, нечий чужд прочит – там се говори за трети, когото никога няма да видим, там се разчита смисълът ни. Наричаме се зрящи, когато никой не повтаря видяното от другиго. B DICTUM (ако последвате този хиперлинк) можете да чуете по…. […]

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.