//

Последни публикации

Дейв Егърс: Антиутопиите са ефективни и плащещи само когато са дълбоко заложени във фактите

  Предлагаме ви разговор (на Георги Гаврилов, от 05.07.2017 г.) с Дейв Егърс (симултанния превод е на Манол Пейков):


Запис за АрсМедия.

  В края на разговора, на въпрос за пожеланието му към читателите на „Кръстопът“ и срушателите на DICTUM, Егърс отговаря: „Манол и аз си говорихме за „Кръстопът” и DICTUM, за този огромен архив от важни интервюта, който сте създали. Надявам се хората да продължават да се връщат в този архив и го пазят жив и ценен. В САЩ сме в момент, в който подкастът е най-популярната форма за информация, и ми изглежда, че това, което вие правите, би било приемано като много сериозно, невероятно популярно и необходимо в САЩ. Надеждата ми е че слушателите ще го пазят пулсиращо и витално. И пазете малките и средни издателства – и Манол, в частност – в бизнеса”.

  „Ние правим, каквото можем“ – бихме отговорили – „Правим го не в моментите на популярност, правим го от десет години. Без никой да ни вижда или оценява като „популярни и влиятелни“, без публично признание – правим го. Заради тези, които имат необходимост от него. Правим го не за влияние и популярност, а защото знаем, че бъдещето зависи от съхраненото като памет за „сега“. Правим го, защото някой трябва да го прави“.

Остави отговор

  

  

  

Можете да използвате тези HTML отбелязвания

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bubblecast plugin is not configured properly. Please, contact administrator.
Add video comment