„Може ли да ме полюлееш“: разговор с Цветелина Георгиева


  „Именно светът като чудо е отправната точка на авторката в сборника с разкази „Може ли да ме полюлееш“. Чудо, което провокира въображението да създаде истории, движещи се на границата между реалното, психичното и сомнамбулното, между съня и събуждането, между пейзажа на фантазията и бързата скица от натура. Сякаш действително едно око поглежда през прозореца навън или навътре от себе си, използва различните цветове, геометрии и композиции от пространството, за да го насели с идеи, образи и движения…“ – с тезидуми започва рефлексията на Росица Ангелова върху новата книга на Цветелина Георгиева – „Може ли да ме полюлееш“ (Жанет 45, 2022 г.).

    Разговор на Валентин Дишев с Цветелина Георгиева точно за „Може ли да ме полюлееш“ ви предлагаме да чуете:   В „Кръстопът“ можете да прочетете целия отзив на Росица Ангелова.


   След представянето на книгата в Перник, в Регионалната библиотека „Светослав Минков“, състояло се на 10 май, селектирано и за програмата на Национален литературен фестивал „Глоси“, на 16 май предстои и нейното представяне в София, в К.Е.В.А., ул. „Г. С. Раковски“ 114, от 18:30 (то е селектирано и за програмата на София ГлосиФест – пролет/2022)) Издател на книгата е „Жанет 45“, художник на корицата – Христо Гочев, редактор е Борис Минков. В София ще я представи Васил Васил Георгиев.
* Събитието е селектирано и за програмата на София ГлосиФест – пролет/2022.

* Ако мобилkото Ви устройство не поддържа нашия плейър, можете да получите достъп и прослушате или свалите файла чрез този хиперлинк.


Този разговор е и част от виртуалната селекция на Национален литературен фестивал „Глоси“.