//

  Предлагаме ви разговор (на Георги Гаврилов, от 05.07.2017 г.) с Дейв Егърс (симултанния превод е на Манол Пейков):


Запис за АрсМедия.

  В края на разговора, на въпрос за пожеланието му към читателите на „Кръстопът“ и срушателите на DICTUM, Егърс отговаря: „Манол и аз си говорихме за „Кръстопът” и DICTUM, за този огромен архив от важни интервюта, който сте създали. Надявам се хората да продължават да се връщат в този архив и го пазят жив и ценен. В САЩ сме в момент, в който подкастът е най-популярната форма за информация, и ми изглежда, че това, което вие правите, би било приемано като много сериозно, невероятно популярно и необходимо в САЩ. Надеждата ми е че слушателите ще го пазят пулсиращо и витално. И пазете малките и средни издателства – и Манол, в частност – в бизнеса”.

  „Ние правим, каквото можем“ – бихме отговорили – „Правим го не в моментите на популярност, правим го от десет години. Без никой да ни вижда или оценява като „популярни и влиятелни“, без публично признание – правим го. Заради тези, които имат необходимост от него. Правим го не за влияние и популярност, а защото знаем, че бъдещето зависи от съхраненото като памет за „сега“. Правим го, защото някой трябва да го прави“.

This entry was posted on сряда, юли 5th, 2017 at 19:25 and is filed under Аудиофакти, Вестник, Оптики. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.