Валентин Дишев чете фрагменти от „Янус“


  Новата книга на Валентин Дишев – „Янус“ (Scribens, 2020) – вече се среща с читателите си.
 Един неин „колективен портрет“, съставен от реплики на отзиви на проф. Амелия Личева, Анна Лазарова, Биляна Тодорова, Виктор Самуилов, проф. Георги Каприев и Ина Иванова (имената са подредени по азбучен ред, а не по реда на подреждане на фрагментите) би изглеждал така, превърнат в „писмо“:

  „Това е най-добрата ти книга. Душата ми те поздравява и ти благодари за насладата. Успяваш тъкмо в това: „да се впечатиш, без да си белег… Философска, но и поразяваща с бистротата и лапидарността си на места, книга за историите, за думите, за нас в тях и за нас отвъд тях. С много смисъл и много мълчание след него!.. Хващам и познати ми мотиви, но в така структурирания текст те показват по-тежки дълбочини. Задълбочена, някак всеопрощаваща, тишината в „Янус“ е подобна на гмуркане, с особена плътност.
  Мисля, че е страхотно смела книга. И невероятно чиста. И искрена. И сигурно е страшно да си успял да изкараш нещо подобно от себе си…“

  Предлагаме Ви да чуете фрагмент от книгата, прочетен от автора:
  Можете да поръчате книгата от нейния издател до 10 юни (когато е софийската премиера на книгата – от 19:00, книжарница „Български композитор“) на специални цени (отделно или заедно с други книги на „Арс“ и Scribens).

  Можете да изгледате и първата виртуална премиера на книгата, състояла се на 8 май като част от програмата на София ГлосиФест 2020/пролет (последният хиперлинк ще ви препрати към „Кръстопът“ и Ви дава възможност да изгледате всички фестивални вечери, с участвали над 50 артисти от 11 страни).

Янус-лице-Нет