//
By Дежурен редактор | май 30, 2020 - 6:08 pm - Posted in Вестник, Оптики


  Новата книга на Валентин Дишев – „Янус“ (Scribens, 2020) – вече се среща с читателите си.
 Един неин „колективен портрет“, съставен от реплики на отзиви на проф. Амелия Личева, Анна Лазарова, Биляна Тодорова, Виктор Самуилов, проф. Георги Каприев и Ина Иванова (имената са подредени по азбучен ред, а не по реда на подреждане на фрагментите) би изглеждал така, превърнат в „писмо“:

  „Това е най-добрата ти книга. Душата ми те поздравява и ти благодари за насладата. Успяваш тъкмо в това: „да се впечатиш, без да си белег… Философска, но и поразяваща с бистротата и лапидарността си на места, книга за историите, за думите, за нас в тях и за нас отвъд тях. С много смисъл и много мълчание след него!.. Хващам и познати ми мотиви, но в така структурирания текст те показват по-тежки дълбочини. Задълбочена, някак всеопрощаваща, тишината в „Янус“ е подобна на гмуркане, с особена плътност.
  Мисля, че е страхотно смела книга. И невероятно чиста. И искрена. И сигурно е страшно да си успял да изкараш нещо подобно от себе си…“

  Предлагаме Ви да чуете фрагмент от книгата, прочетен от автора:
  Можете да поръчате книгата от нейния издател до 10 юни (когато е софийската премиера на книгата – от 19:00, книжарница „Български композитор“) на специални цени (отделно или заедно с други книги на „Арс“ и Scribens).

  Можете да изгледате и първата виртуална премиера на книгата, състояла се на 8 май като част от програмата на София ГлосиФест 2020/пролет (последният хиперлинк ще ви препрати към „Кръстопът“ и Ви дава възможност да изгледате всички фестивални вечери, с участвали над 50 артисти от 11 страни).

Янус-лице-Нет

This entry was posted on събота, май 30th, 2020 at 18:08 and is filed under Вестник, Оптики. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментарите са изключени за Валентин Дишев чете фрагменти от „Янус“

Comments are closed.