//
  Тази вечер „предварителната програма“ на международното издание на София ГлосиФест предлага среща с поезията на Александър Байтошев и Крис Енчев. Вижте и чуйте:
  До този момент тази „подгряваща“ фестивалните събития програма предложи среща музиката и словото на Свилен Ноев и Биляна Тодорова (снощи), с поезията на Валентин Дишев – от новата му книга „Янус“, Христо Мухтанов, Наталия Иванова и Нинко Кирилов (от книгите им „Триада“, „Човек с бинокъл“ и „По-сурово“) – в „Янус и приятели“ на 15-и, както и среща с поезията и музиката на Георги Гаврилов, Иван С. Вълев, Наталия Иванова, Мария Куманова, Анна Лазарова, Кирил Коев и Карел Маринович – в „Дом: поезия и музика“, на 14 септември (препубликуваме видеата по.долу).
  От утре – 18-и – до 29 септември следват срещите чрез видео или на живо с над 75 автори и артисти от 16 страни.

  „Свилен Ноев и Биляна Тодорова“:  „Янус и приятели“:  „Дом: поезия и музика“:  Организатори на фестивала, наследил и развиващ 13-годишната традиция на „Национален литературен фестивал „Глоси“ са „ЛитПрес“ ЕООД и „Скрибенс – медийна група“ ООД, чрез поддържаното от тях пространство за култура „Хралупата – бутик за думи, образи и смисъл“, с решителната подкрепа на Столична община чрез програма „Солидарност в културата“ и партньори (Кадър 25, СБК, URBO, Tetadkata.com, Argh – Сърбия, „Кръстопът“ и DICTUM). Фестивалът вече влезе и в новините във Виетнам благодарение на вестта за участието в него на ХАу Киу и Май Хоа До, което е насрочено за 20 септември, като част от програмата „Свят за обичане“.

  Част от събитията на международното есенно издание на София ГлосиФест – събрало поети, белетристи, музиканти, визуални артисти – ще бъдат предавани изцяло онлайн, други ще имат и присъствена публична част, като също ще могат да се следят и през платформата на URBO, YouTube канала на Ars Media и Facebook. В рамките на Международен София ГлосиФест есен/2020 ще се състоят и премиерите на две поетични книги – „Човек с бинокъл“ на Наталия Иванова и „И други езици“ на Ренета Бакалова.

This entry was posted on четвъртък, септември 17th, 2020 at 18:57 and is filed under Вестник, Видеофакти. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментарите са изключени за „Градът и Свръхизискването“ в предварителната програма на International Sofia GlosiFest autumn 2020

Comments are closed.