//

„Страници“-2

Posted by on октомври 23, 2009 at 11:55 pm.

До старта на новия сезон на DICTUM (03.11.2009 г.), остават 11 дни. Но пък новото предаване за литература на БНР – Радио Благоевград – „Страници“, набира скорост.
Предлагаме ви запис от второто му издание:
Първи час –

И – втория –

Предаването се излъчва на живо всеки петък, след новините в 21:00 до 23:00 часа. Можете да го слушате на сайта на БНР – Радио Благоевград.

5 Comments

  • „Постмодернизмът е старомоден и скучен.“ 🙂 🙂 🙂
    Добре. 🙂

    Втората част определно е любимата ми. Честито на премиерните книги.

Trackbacks / Pingbacks

  • […]       Накратко – след акциите “Думи до поискване” (в които българска литература се четеше по улиците и площадите на български градове – Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Бургас… – от пишещите на тези, които поискаха това), срещнали в интернет удивителна съпротива, аргументирана с “Това е принизяване на литературата!” (??!) или “Кой ви дава право да се натрапвате на хората?” (същите аргументи се чуха и за идеята за литературен флашмоб – нищо ново под… българската сянка) и след “Думи за брод” (в които стихове се четяха на… езера или върхове, или на въздуха… и те чуваха… поне не по-малко от хората в градовете…) – дойде ред на непоисканите думи. Както се казва: “Революцията продължава.”. Последното е казано с усмивка, разбира се – няма нужда от революционен плам (и заслепение). Има нужда от простичката вяра, че ако пишещите не поискат да бъдат чути, чудото няма да се случи. Има нужда да се опитва. Има нужда от свободно себеизразяване на свободни хора. Успех! Бележка от 23.10.2009 г. – 23:55 часа: за “Градски четения” – как, какво и кой, можете да чуете разговора с Камелия Спасова, във втория час на предаването за литература “Страници” на БНР – Радио Благоевград, излъчено днес, запис от което е публикуван в DICTUM. […]

  • […] излъчено днес, запис от което е публикуван в DICTUM. Връзки към други публикации (генерирани […]

  • […] аудиозапис на предаването е публикуван в DICTUM.       Предлагаме ви четири фрагмента от […]

Leave a Reply

Bubblecast plugin is not configured properly. Please, contact administrator.
Add video comment