Литературен празник “Глоси” – 06.12.2008 г., НДК – част 2

На 06.12. 2008 г., в НДК, като част от културната програма на XVII Международен панаир на книгата и като поредното събитие на Национален литературен фестивал „Глоси“, се състоя Литературният празник „Глоси“. Предлагаме ви видео от втората му част – представянето на книгите „01“ на Петя Хайнрих и „Патерицата на слънцето“ на Ваня Стефанова (модератор на събитието – Валентин Дишев).

Няма видео? Изтеглете и инсталирайте DivX Web Player за Windows или Mac.

Записът е осъществен от ArsMedia.Петя Хайнрих е родена в София през 1973 г. Завършва журналистика, работи в български медии… В последните години живее в Дюселдорф, Германия. „01“ е нейната първа поетична книга. Автор е на проектите „мисли+думи 02“ и „Арт-ехо“ (в съавторство с Татяна Тасева). Превежда поезия от и на немски език. Част е от екипа на „Кръстопът“, сътрудничи на проектите на „Public-Republic“.


Можете да прочетете още за „01“ на Петя Хайнрих тук и тук в Public-Republic.
Ето какво си казаха Петя Хайнрих, Ваня Константинова и Валентин Дишев за „01“, поезията и писането в излъченото на 09.12.2008 г. от второ студио на Радио Благоевград предаване „Заедно след полунощ“ (съвместна продукция на регионалните програми и програма „Христо Ботев“ на БНР):


Ваня Стефанова е родена в Сливен, където продължава да живее и работи. „Патерицата на слънцето“ е втората нейна поетична книга. Публикува поезия и критически етюди в периодичния печат. Част е от редакционния екип на Издателство „Арс“-Благоевград, Тримесечника за литература „Глоси“ и ArsMedia.


Ето какво си казаха Ваня Стефанова и Валентин Дишев за „Патерицата на слънцето“, поезията и писането в излъченото на 23.12.2008 г. от второ студио на Радио Благоевград предаване „Заедно след полунощ“ (съвместна продукция на регионалните програми и програма „Христо Ботев“ на БНР):

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bubblecast plugin is not configured properly. Please, contact administrator.
Add video comment