Още за една „рубрика“


  Предлагаме ви възможността да се срещнете с една част от работата на ArsMedia за подкрепа на българското книгоиздаване и книга – преводна и от български автори, с почтително внимание най-вече към качеството, но и с предпочитание към книгите именно от български автори – оставаща „скрита“ за тези, които не са сред редовните слушатели на най-популярното предаване за литература у нас („Страници“, седмичното обзорно предаване за литература на БНР – Радио Благоевград), възможността да чуете две от изданията на рубриката „Витрина“ (65-и и 66 бр., 15 януари 2016 г.), подготвяна всяка седмица от ArsMedia и излъчвана в предаването. В нейните 64 издания за втората част от осмия сезон на „Страници“ (януари-юни 2015 г.) и деветия сезон на предаването (започнал през септември 2015 г.), който продължава, бяха представени над 240 книги от издателствата „Авангард принт“, „Аквариус“, „Гутенберг“, „Ерго“, „Жанет – 45“, „Издателство за поезия „Да“, „Знаци“, „Изток – Запад“, „Колибри“, „Критика и хуманизъм“, „Лабиринт“, „Сиела“, „Сонм“, „Хермес“, „Фабер“, „Факел Експрес“, „Фрост“ и други (рубриката се подготвя и озвучава от Валентин Дишев):

1. „Витрина“, брой 65/2016 –2. „Витрина“, брой 16/2016 –
  В тези два броя на „Витрина” са представени: „Пиета” от Георги Гаврилов (която много скоро ще се появи издадена от ИК „Знаци“), както и (издадени от „Жанет 45”): „Непостоянната нимфа” от Гилермо Кабрера Инфанте, „Болничен лист” от Лъчезар Лозанов, „Нищо” от Георги Борисов и „Маски” от Леонардо Падура.

„Витрина” в DICTUM.

(Рубриката се подготвя по анонси на издателствата и собствен прочит на Валентин Дишев. Във „Витрина” бр. 66 е използван и фрагмент от интервю с Манол Пейков)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bubblecast plugin is not configured properly. Please, contact administrator.
Add video comment