„С – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“ – Валентин Дишев и Левена Филчева: Видеозапис


   Премиерата на второто, преработено издание на „С – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“ от Валентин Дишев и Левена Филчева се състоя на 27.02.2018 г. в „Хралупата – бутик за думи, образи и смисъл“. Книгата излиза със знака на Издателство Scribens.
   През 2010-а година Илко Димитров написа за първото издание на тази книга: “Стряскащо увлекателна книга без фабула и без жанр. Ако има, все пак, думи – то те са само част от инструментариума за една много интензивна алхимия, която смесва метафизика и реалност, болезнена конкретика и несмутимо безвремие… В едно. Цяло. Текст, който барабани с пръсти по духовната ти кожа.”.
    Предлагаме ви видеозапис от събитието (в нашата „Колекция „Хралупата“):    Още през 2010 година, за първото издание на книгата, проф. Георги Каприев допълни: „Тази книга – „С“ – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“ – заслужава специално, задълбочено и обширно говорене… Това е една чудовищна книга – двамата автори в нея се „прескачат“, сменят се полове, сменят се ситуации и накрая се объркваш, спираш да се интересуваш въобще кой какво точно е казал, и… го четеш. Двамата са постигнали някаква невероятна андрогинност – да припомня: андрогинът е една дума, която ни води при Платон. Това е съществото, което е с четири ръце и четири крака, има кръгла форма и е абсолютно съвършено… това е човекът, преди да бъде разсечен заради своите прегрешения…“
   Осем години след първоначалното си появяване на бял свят „С – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“ е все същата, но и съвсем различна книга. Можете да намерите книгата в „Хралупата – бутик за думи, образи и смисъл“, както и в „Български книжици“.