Анна Лазарова и нейната „Поезия в гръб“


   Предлагаме Ви аудиозапис от срещата с Анна Лазарова, онасловена „Поезия в гръб”, състояла се снощи в „Хралупата” (бутик за думи, образи и смисъл).

    Две години след излизането на дебютната ѝ стихосбирка „Вкъщи всички вечерят отделно“, с вече изчерпан втори тираж, събрала уважението и аплодисментите на критика и читатели, и почти година след последната поява на Анна Лазарова пред читатели със самостоятелно четене, тя представи свои нови текстове, подготвяни за втора книга. И докато присъстващите бяха с гръб към Анна, обърнати само към нейната поезия, имаха възможност на екран пред себе си да пътуват чрез кадри на Веси Чучкова и Стоян Тасев, като едва преди последното стихотворение, прозвучало в тази вечер, можеха да се взрат в лицето на автора на тези стихове.

Запис от първата част на четенето (в първите 76 секунди звучи аудиокартина от филм на Петър Вълчев, част от проекта „Ателие. Портрети на поети“, затова качеството на звука е лошо…):Запис от втората част на четенето:Анна Лазарова през обектива на Иван Кондев


  
Анна Лазарова в „Кръстопът” и в DICTUM.


   Съорганизатор на срещата е Национален литературен фестивал „Глоси”, развиващ и обогатяващ над десетгодишната традиция на разбирането си, че един национален литературен фестивал трябва да е процес, а не „събитие“.

   Ако последвате вградения в тези думи хиперлинк, можете да гледате първата част от видеото, излъчвано „на живо“ от „Хралупата“, както и втората му част.