Светла Пачева-Карабова: Хайку

Светла Пачева-Карабова чете свое хайку:

Записът на ArsMedia е от голямата литературна вечер и съвместно четене на участниците в конференцията „Език и съзнание в хайку“ и Втория национален конкурс за хайку (организирани от „Хайку клуб „София“, съвместно с ЮЗУ „Неофит Рилски“) и „Майски празници „Глоси“ – 30.05. 2009 г.)


Няма видео? Изтеглете и инсталирайте DivX Web Player за Windows или Mac

Хайку

*

О, глухарче,
Слънцето люлееш.

*

Тихо се носи
лятото по реката.
Водни кончета.

*

По покривите
гълъби – зимен орнамент.
След миг се разпада.Светла Пачева-Карабова е завършила славянска филология в СУ „Св. Климент охридски“. Доктор по филология, автор на над 80 научни публикации в областта на когнитивната лингвистика, доцент, ръководител на Секцията по български език в Медицински университет – Пловдив и член на Световната асоциация по когнитивна лингвистика (ICLA) и Съюза на учените в България. Член e на Пловдивския хайку клуб.

10 отговори на "Светла Пачева-Карабова: Хайку"

  1. Izprashtam svojata radost za Svetla i goreshti pozdravi ot Florida. Trogatelno e, kogato star prijatel vdigne visoko letvata na duhovnite i esteticheskite si tursenija. Chudesni hajku!

  2. Чудесно, колега, толкова необичайно и прелестно звучи!

  3. Поздравявам Светла!Тези стихове са радост за сърцето и душата.Носят ми увереност,че не сме съвсем загубили нюх и вкус към красотата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bubblecast plugin is not configured properly. Please, contact administrator.
Add video comment